BBQ tips

Bbq tips van Take Time

Waarom op het fornuis koken als je kunt barbecueën? Er gaat niets boven een mooi stuk vlees op de grill. Maar wist je dat je ook groente heerlijk kunt grillen? En ben je benieuwd hoe je voorkomt dat je stuk vlees of vis aan het rooster plakt? Met deze bbq tips verras je jezelf en je omgeving met een smakelijke barbecue maaltijd.

Voorkom dat je vlees naar vis smaakt

Door het rooster tussendoor schoon te maken met een citroen ontsmet je de barbecue. Hiermee voorkom je dat je vlees naar vis smaakt, en andersom. Het is toch zonde als je heerlijke steak de smaak van een verse zalm heeft?

Geen aangebrand vlees

Aangebrand eten: het is de nachtmerrie van elke barbecue-chef. Wij hebben een paar bbq tips om dit tegen te gaan:

  • Creëer meerdere hitte-zones op je barbecue, zodat je het vlees op hete en minder hete plaatsen kunt laten garen
  • Houd een plantenspuit bij de hand: zo doof je snel en effectief de vlammen
  • Wanneer je barbecue echt te heet is en je vlees dreigt aan te branden, maar nog niet gaar is, laat het vlees dan even doorgaren in de oven (dan moet je deze wel vooraf, op een niet te hoge temperatuur, aanzetten)

Voorkom rauw en niet-gaar vlees

Het laatste dat je wilt, is je gasten een stuk rauw of niet-gaar vlees voorschotelen. Laat daarom het vlees eerst op kamertemperatuur komen, voordat je het op de grill legt. Maar, leg je vlees niet in de zon! Dan heb je kans dat het snel bederft. Keer tijdens het grillen je vlees met enige regelmaat om. En heb geduld: barbecueën is een ervaring. Klets, drink en lach met je tafelgenoten! Ondertussen krijgt het vlees de tijd om te garen.

Vlees dat aan het rooster plakt

Tussen de bbq tips mag natuurlijk het volgende niet ontbreken: hoe voorkom je dat je vlees aan het rooster plakt? Een bekend probleem bij veel barbecue-koks! Natuurlijk begin je met het gebruik van een schoon rooster, dus zorg dat de vuilresten verwijderd zijn. Als je je barbecue bij ons bestelt, zorgen we uiteraard dat je een brandschoon rooster ontvangt. Zorg vervolgens dat het rooster echt goed heet is als je begint, dan schroeit het vlees namelijk snel dicht en dat voorkomt dat het vastplakt aan je rooster. Draai het vlees dan ook niet te snel om!

Ook lekker: groente op de bbq

Niet alleen vlees en vis is heerlijk op de barbecue, maar ook groente. Leg bijvoorbeeld eens een lekkere paprika, courgette, ui of champignon op de barbecue! Bekijk ook ons vegetarische barbecuepakket voor inspiratie. Vet het rooster wel goed in als je groenten gaat barbecueën. Deze geven zelf namelijk geen vetten af. Ook hebben groenten minder hitte nodig dan vlees, dus kun je het het beste op een andere zone leggen.

De belangrijkste der bbq tips

De belangrijkste tip: bestel gewoon je barbecue bij Take Time! Bij ons kun je terecht voor een complete barbecue beleving. Ideaal voor je evenement of straatfeest. Je kunt bij ons terecht voor verschillende pakketten, voor grote en kleine budgetten. Heb je specifieke wensen? We bespreken het graag met je.

Bestel een barbecue met kok

Bij ons krijg je vanaf 30 personen een gratis kok bij je barbecue. Dan hoef jij niet meer op bovenstaande tips te letten, dat doet onze kok wel voor je. Handig, toch?


Neem voor meer informatie contact met ons op of bekijk hier onze pakketten.